NOW MORE THAN EVER – CREATRIX

Artiest info
Website
facebook
Label: Thirty Tigers

‘N>E’ is de symbolische voorstelling van de groepsnaam ‘No More Than Ever’ rond de nieuwe poprockband van ‘All-American Rejects’-oprichter en frontman Tyson Ritter en zijn vrienden Scott Chesak, leadgitarist bij ‘All-American Rejects’ en Izzy Fontaine, albumproducer en gitarist bij het duo ‘Tegn & Sara’.

De debuutplaat “Creatrix” van deze in 2018 opgerichte band is midden maart 2023 op de markt verschenen met daarop negen door Tyson Ritter gecomponeerde en gezongen songs. Als vooruitgeschoven track uit dit album werd de op de eerste video te beluisteren single “Don’t Rush, Don’t Wait” de markt ingestuurd. Ook de overige nummers op dit debuutalbum beschikken allen over een vlotte en vaak vrolijke melodie die meestal via elektronische instrumenten zoals synthesizers en beats creërende drummachines tot stand is gekomen.

Het op de tweede video te horen en nostalgisch naar de ‘eighties’ lonkende popliedje “Heart To Heart” dat als nieuwe single wordt gelanceerd is daar een bijkomend voorbeeld van. De sound die ‘No More Than Ever’ hanteert op de plaat “Creatrix” is modern, fris, vlot in het gehoor liggend en uitermate geschikt om gedraaid te worden in clubs en discotheken. Songs als het ritmische “D-E-A-D Together”, de swingende uptemposong “Never Gonna Sleep Again” en albumafsluiter “Never You” zullen het jonge publiek ongetwijfeld de dansvloer oplokken.

Andere tracks zoals “Candle” en de lo-fi gebrachte ballad “Skin Tight/Bone Deep” lijken ons echter wat meer voorbestemd om op de betere radiostations gespeeld te worden. Het meest waanzinnige verhaal op dit album is echter weggelegd voor de song “Heels Up+Head Over” waar over een huwelijk tussen een weerwolf en een vampier wordt gezongen. Moet kunnen vinden wij, als er maar niet teveel overdreven wordt met dergelijke ongeloofwaaardige ‘crazy stories’.

(valsam)